Menu SP50

Proponowane menu tygodniowe 16-20.01.2017r.  

 

  Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem , mix warzyw,szynka bankietowa,ser zółty, napar z herbaty czarnej  alergeny( 1,3,7)

Śniadanie II: jogurt owocowy, herbatniki  alergeny( 1,3,7)

Obiad: Zupka krupnik ryżowy, makaron zapiekany z warzywami, napój owocowy  alergeny( 1,3,7)

Wtorek 

Śniadanie:pieczywo mieszane z masłem , mix warzyw, pasta jajeczna, szynka wieprzowa, napar z herbaty czarnej  alergeny( 1,3,6,7)

Śniadanie II: chlebek ryżowy ze słonecznikiem, owoc  alergeny( 1,3,7)

Obiad: Zupka kapuśniak z kapusty pekińskiej z paróweczką, sos myśliwski z kaszą jęczmienną, surówka, sok owocowy  alergeny( 1,3,6,7)

Środa

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, paróweczka, ser żółty krojony, mix warzyw, herbata owocowa alergeny( 1,3,6,7,9)

Śniadanie II: bułeczka maślana. owoc  alergeny( 1,3,7)

Obiad: Zupka pomidorowa z makaronem, ryż z kurczakiem w sosie śmietanowym, marchewka gotowana, sok owocowy  alergeny( 1,3,7,9)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, szynka drobiowa, serek topiony, herbata z mlekiem  alergeny( 1,3,6,7,9)

Śniadanie II: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane  alergeny( 1,3,6,7)

Obiad: Zupka fasolowa, kotlet mielony w sosie, kluski śląskie, kapusta biała gotowana, sok owocowy  alergeny( 1,3,7)

Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, salami, pasta rybna, mix warzyw, napar z czarnej herbaty alergeny( 1,3,7,8)

Śniadanie II: owoc, chlebek chrupki alergeny( 1,3,7,8)

Obiad: Zupka serowa z warzywami, gziczek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ziemniaki, sok owocowy  alergeny( 1,3,7)