Menu SP50

Proponowane menu tygodniowe 26.03 – 28.03.2018r.  

 

  Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, szynka wieprzowa, ser, napar z herbaty czarnej alergeny(1,3,6,7)

Śniadanie II godz. 10:30 : krem brokułowy z grzankami alergeny(1,3,7)

Obiad: makaron z warzywami oraz sosem pomidorowym, napój owocowy alergeny(1,3,6,7)

Podwieczorek: jogurt naturalny , wafle ryżowe alergeny(1,3,6,7)

Wtorek 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem , warzywa, kiełbasa żywiecka, ser topiony, napar herbaty zielonej alergeny(1,3,6,7)

Śniadanie II godz. 10:30 : zupa ogórkowa alergeny( 1,3,7)

Obiad: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka, woda mineralna  alergeny( 1,3,6,7)

Podwieczorek: budyń, chrupki kukurydziane alergeny( 1,3,7)

 

Środa

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem ,warzywa, sałatka jarzynowa, szynka, jajko, napar z herbaty owocowej (1,3,6,7,9)

Śniadanie II godz. 10:30 : zupa żurek  alergeny( 1,3,7,9)

Obiad: kasza jęczmienna z sosem myśliwskim, kapusta biała gotowana, sok owocowy alergeny( 1,3,7,9)

Podwieczorek: babeczka, owoc alergeny( 1,3,7)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, kiełbasa salami, powidła śliwkowe, napar z rumianku (1,3,6,7,9)

Śniadanie II godz. 10:30 : zupa pomidorowa z ryżem alergeny( 1,7,9)

Obiad: placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy alergeny( 1,3)

Podwieczorek: mus jabłkowy, pieczywo chrupkie alergeny( 1,7,5)

Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, szynka, biały ser, napar z mięty alergeny( 1,3,7)

Śniadanie II gdz. 10:30 : zupka jarzynowa alergeny( 1,3,7)

Obiad: paluszki rybne, ziemniaczki, surówka alergeny( 1,3,7)

Podwieczorek: owoc, kaszka manna alergeny( 1,3,7)