Menu SP50

Proponowane menu tygodniowe 05.02 – 09.02.2018r.  

 

  Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, żółty ser, szynka wieprzowa, herbata owocowa alergeny(1,3,6,7)

Śniadanie II gdz. 10:30 : zupa krupnik alergeny(1,3,7)

Obiad: makaron z sosem bolońskim, surówka, napój owocowy alergeny(1,3,6,7)

Podwieczorek: owoc, pieczywo chrupkie alergeny(1,3,6,7)

Wtorek 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem , warzywa, ser topiony, paróweczka, napar herbaty czarnej alergeny(1,3,6,7)

Śniadanie II gdz. 10:30 : krem jarzynowy z grzankami  alergeny( 1,3,7)

Obiad: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, kapusta biała gotowana, woda mineralna  alergeny( 1,3,6,7)

Podwieczorek: jogurt naturalny, wafle ryżowe alergeny( 1,3,7)

 

Środa

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem ,warzywa, pasta jajeczna, szynka wieprzowa, napar z rumianku (1,3,6,7,9)

Śniadanie II gdz. 10:30 : barszcz zabielany z makaronem alergeny( 1,3,7,9)

Obiad: racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, sok owocowy alergeny( 1,3,7,9)

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, mus jabłkowy alergeny( 1,3,7)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, ser salami, pieczeń drobiowa, herbata zielona (1,3,6,7,9)

Śniadanie II gdz. 10:30 : zupa rosół z makaronem alergeny( 1,7,9)

Obiad: kurczak w potrawce, ryż, marchewka gotowana, sok owocowy alergeny( 1,3)

Podwieczorek: owoc, pączki alergeny( 1,7,5)

Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, warzywa, pasta rybna, kiełbasa żywiecka, bawarka alergeny( 1,3,7)

Śniadanie II gdz. 10:30 : zupka pomidorowa z ryżem alergeny( 1,3,7)

Obiad: gzik z rzodkiewką i szczypiorkiem, ziemniaki, woda mineralna alergeny( 1,3,7)

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, soczek owocowy alergeny( 1,3,7)